Úvod > Blog > Vegánstvo > IVANA VS. BENJAMÍN: Kto bude víťazom vegánskej výzvy?
 

IVANA VS. BENJAMÍN: Kto bude víťazom vegánskej výzvy?

IVANA VS. BENJAMÍN: Kto bude víťazom vegánskej výzvy?
  • Dvaja nadšení kuchári, jedna vegánska výzva. Víťaz môže byť len jeden
  • Uvarte si spolu s nami vydarené recepty, ktoré Ivana a Benji pripravili vo vegánskom dueli

Ivana Gážíová je nadšenkyňa vegánstva, Benjamín Kollár je kuchár, ktorého môžete poznať z nášho Bioland Bistra. Obaja sa neboja výziev, a tak si zmerali svoje sily vo Vegánskej výzve, s ktorou štartujeme aj našu špeciálnu akciu na vybrané vegánske produkty. 

 

Vegánske produkty teraz nakúpite výhodnejšie. Prejsť do e-shopu

 

Dvojica nadšencov v našom najnovšom videu pripravuje dva vegánske recepty. A aby to nebolo pre nich úplne jednoduché, svoje recepty si vymenia. Sledujte nás na sociálnych sieťach, kde sa čoskoro dozviete viac. 

Zatiaľ si spolu s nami pripravte jedlá našej vegánskej výzvy. Ak sa vám podaria, nezabudnite nám poslať ich fotografiu. 
 

Vegánska výzva od Ivany

Grilované robi s fialovou kašou a aioli
 

 

Potrebujeme: 

 

Postup: 

Do mixéra vložíme vopred namočené kešu orechy, ktoré rozmixujeme dohladka spolu s hlavičkou cesnaku, kešu orechmi, vínnym octom, olejom a vodou podľa potreby. Dressing aioli dáme zatiaľ do chladničky. 

Na papier na pečenie si poukladáme očistené a nakrájané bataty, cviklu a hlavičku jedného cesnaku, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Robi mäso potrieme marinádou, ktorú si pripravíme z 3 PL lyžíc oleja, lisovaného strúčika cesnaku, soli, čierneho korenia a údenej papriky. Pečieme v rúre na 200 stupňoch 25 minút, kým bataty a cvikla nezmäknú. 

Po vybratí z rúry bataty, cviklu a cesnak rozmixujeme, pridáme maslo, mlieko alebo smotanu, kôpor, muškátový oriešok a v prípade potreby aj trochu vody.
 

Vegánska výzva od Benjiho

Baklažánový steak s restovanými batatmi 
 

 

Potrebujeme: 

Postup: 

Bataty očistíme, nakrájame na hranolčeky a predvaríme si ich vo vode so soľou. Kým sa sladké zemiaky varia, baklažán si nakrájame pozdĺžne na približne 3 cm plátky, ktoré osolíme a necháme odležať asi 10 minút. Nakrájame si aj červenú cibuľu, fenikel a jarnú cibuľku. 

Zatiaľ si pripravíme marinádu, v ktorej budeme marinovať baklažánové steaky. Do misky dáme podľa chuti worčestrovú omáčku, soľ, agáve sirup, balzamikový ocot, čerstvý rozmarín a cesnak. Zmiešame a vložíme do nej baklažán.

Na panvicu pridáme olej a steaky prudko opražíme z oboch strán približne 1 minútu z každej strany. Restujeme aj s marinádou, ktorá ostala v miske. 

Predvarené bataty prudko restujeme spolu s červenou cibuľou, feniklom, jarnou cibuľkou, štipkou soli, čiernym korením približne 3 minúty. Tesne pred dokončením pridáme štipku muškátového orechu. Takto pripravené suroviny servírujeme a ozdobíme. Dobrú chuť!

 

Ak sa vám tento článok páčil, prihláste sa na odoberanie nášho newslettera. O novinkách na našom blogu budete vedieť ako prví. Nezabudnite nás sledovať aj na Facebooku, Instagrame alebo nás na sociálnych sieťach označte hashtagom #ŽIBIO.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia