Úvod > Zdravé koláče a zákusky > Kysnuté veľkonočné makové venčeky
 

Kysnuté veľkonočné makové venčeky

Kysnuté veľkonočné makové venčeky

Potrebujeme:

Cesto

  • 2,5dcl mlieko 
  • Balíček sušené droždie 
  • 3PL trstinový cukor 
  • 1 balíček vanilkový cukor 
  • Štipka soli
  • 1 žĺtko
  • Maková plnka Sojaprodukt
  • 400g hladka muka na cesto ( ak by sa vám zdalo cesto riedke, kľudne pridajte ešte múku)

Mlieko si mierne zohrejeme, pridáme k ostatným surovinám a vymiesime pevné cesto. Zakryjeme utierkou a necháme 1,5 hodiny nakysnúť. 

Postup:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru, jednu polovicu cesta potrieme plnkou( nešetríme) prikryjeme druhou polovicou, okraje cesta dobre pritlačíme, nakrájame na 1 cm hrubé pásy, ktoré tocime do spiraloveho tvaru a nakoniec spojíme do tvaru venčeka. Na plechu necháme opäť 10 minút podkysnuť, potrieme vajíčkom, posypeme plátkami mandlí a pečieme do zlatista na 170 cca 20 minút.  Hotové si môžeš napríklad takto nazdobiť na veľkonočný stôl.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia